• Opgericht in 2001
  • 50 jaar ervaring

Dynamisch en efficiënt!

Laboratorium BIOTOX is ontstaan in de nasleep van de dioxinecrisis. Het werd opgericht in 2001 door Dr. De Backer, die het klinisch laboratorium De Jaeghere ombouwde tot een voedingslaboratorium. Het lab specialiseerde zich in microbiologie en een beperkt pakket chemische analyses.  Door zijn goede ligging in West-Vlaanderen en steeds breder wordend analysegamma groeide het aantal klanten sterk.

In 2007 werd het laboratorium overgenomen door Dr. Frank Benijts en kwam BIOTOX samen in de groep met Laboratorium ECCA. De chemische analyses werden na enige tijd overgenomen door ECCA en ook andere gemeenschappelijke diensten zoals ophalingen, customer service en kwaliteit werden gedeeld. Samen hebben beide laboratoria 50 jaar ervaring op het vlak van voedings- en leefmilieuanalyses.

In 2011 werd samen met ECCA een samenwerkingsakkoord afgesloten met het Laboratorium voor Levensmiddelenmicrobiologie en –conservering van de Universiteit van Gent en in 2012 volgde een overname van het klantenbestand van Silliker België.

Ondertussen heeft de tweede generatie zijn intrede gedaan in het familiebedrijf. Eva Benijts bleek door haar economische achtergrond de geknipte persoon om het bedrijf financieel en commercieel op te volgen. Tom Benijts steunt op zijn wetenschappelijke opleiding om de productie van het laboratorium te leiden.

BIOTOX heeft het afgelopen decennium ontwikkeld tot een dynamisch en efficiënt microbiologisch laboratorium dat dankzij het partnership met ECCA het volledige portfolio aan analyses aan zijn klanten kan aanbieden.

Laboratorium BIOTOX

Wetenschappelijke oplossingen op basis van ervaring.